De mens achter MarktTraject

C.W. Puttkammer (1957)Carel Puttkammer studeerde in 1979 af aan de HEAO in Enschede, met als keuzerichting CommerciŽle Economie. Gedurende de stageperiode werkte hij bij Lips Brandkastenfabrieken in Dordrecht op de afdeling verkoop binnen.

Na zijn studie werkte hij bij Lundia alwaar hij werkte aan het opzetten van Marketing Informatie Systeem. Tevens droeg hij bij aan de verdere uitbouw van de afdeling marketing binnen Lundia. Daar kwam hij al in aanraking met direct marketing.

Daarna trad hij in dienst van PTT Telecommunicatie, het latere KPN. Daar werkte hij ondermeer als productmanager, marketeer, adviseur marketingcommunicatie. Hij werkte daar voor zowel producten (ondermeer mobiele communicatie) als diensten (waaronder datacommunicatie). Het gehele gebied van de marketing werd door hem bestreken. Hij werkte aan marktanalyses, marketingcommunicatie, direct marketing, marktonderzoek.

Naast zijn diploma HEAO-CE is Puttkammer geslaagd voor het NIMA DMM (Direct Marketing Management) en in het bezit van het SRM Marketingcommunicatie-A diploma.

Hij geeft nu ook les in Marketing en Organisatie aan een avondopleidingsinstituut.

Terug naar de homepage

Copyright © Markttraject 2003-2006. All Rights Reserved.