Zuid –Hollands Kampioen –20

Nieuws

Zondag 12 oktober 2008:

 

Gisteren was het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT), waarin er 6 plaatsbewijzen te verdienen waren voor het NK senioren op 8 november a.s. Aangezien ik een eerste jaars –20 ben, was het niet te verwachten dat ik hierbij zou horen. Ik won mijn eerste 2 partijen relatief eenvoudig en vocht mij in de derde partij door een koka aan het eind van de wedstrijd naar de halve finale, waardoor ik zeker was van plaatsing op het NK. De tegenstanders in de halve finale en de wedstrijd om brons waren nog te sterk voor mij, maar in de plaatsingswedstrijd voor de 5e of 6e plek won ik van Richard Smit uit Groningen.

 

Zondag 5 oktober 2008:

 

Ik heb twee weken geleden meegedaan aan de districtskampioenschappen senioren van Zuid-Holland. Nadat ik 2 partijen gewonnen had, moest ik tegen een oud Lu Gia Jenner. Helaas verloor ik de wedstrijd, maar wist ik de volgende twee wedstrijden te winnen. Ik ben uiteindelijk teede geworden en heb me daarmee geplaatst voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT) van 11 oktober in Eindhoven.

 

Zaterdag 17 mei 2008:

 

Vandaag ben ik geslaagd voor mijn zwarte band (1e dan). Tezamen met 4 andere clubgenoten heb ik examen gedaan en we zijn allemaal geslaagd. De jury vertelde dat zij het een genot vonden om onze examens te zien en dat wij boven de rest presteerden.

 

Maandag 7 april 2008:

 

Vandaag kreeg ik van mijn club te horen dat ik geselecteerd ben door de bondscoach Edwin Steringa voor het EJU A-toernooi te Styria in Oostenrijk op 7 en 8 juni a.s.

 

Zondag 30 maart 2008:

 

Vorige week in Almelo ging het niet helemaal naar wens. Ik werd daar al vroeg uitgeschakeld. Op het meetmoment in Bremen had ik een lastige loting, meteen tegen de kampioen van vorig jaar. Ondanks goed judo verloor ik de partij toch. Toen was het lang wachten, maar uiteindelijk kreeg ik wel een herkansing. Deze verloor ik echter helaas tegen een Zweed.

 

Zondag 2 maart 2008:

 

Al mijn toernooien zijn nu een voorbereiding op de komende twee meetmomenten in Bremen en Venray. In Reuver waas er een vrij zware poule in mijn gewicht, met een aantal buitenlanders en een aantal bekende namen uit Nederland. Nadat ik de eerste twee partijen heb gewonnen moest ik tegen Steinar Henskes, waarvan ik op het NK om brons had gewonnen. Ik had de hele tijd nodig, maar won met een yugo. De finale moest ik tegen Joeri Meijsen, die ik met ippon won.

 

Zaterdag 16 februari 2008:

 

Dit keer ben ik de eerste ronde niet vrijgeloot en moest meteen als eerste van de poule aan de bak. Hoewel ik mij niet goed voelde won ik de eerste twee partijen gemakkelijk. De kwartfinale won ik met een klein verschil en de halve finale tegen Jesse Thorig won ik pas in de golden score. De finale daarna won ik weer gemakkelijk van Thomas Attema, die ook op het NK was.

 

Zaterdag 9 februari 2008:

 

De grote dag! Het NK-20 staat op het programma en ik heb een slechte loting. De eerste ronde was ik vrijgeloot en daarna moest ik tegen de latere kampioen Benji Nortan. Die partij verloor ik, en moest dus verder in de herkansingen. Na winst op Martijn Faber en Bram Liebregts, plaatste ik mij voor de kleine finale, die ik van Steinar Henskes won. Derde van Nederland in mijn eerste jaar –20!

 

Zondag 27 januari 2008:

 

De districtskampioenschappen Zuid-Holland zouden moeilijk worden, met veel kanshebbers en een grote groep. De loting was gunstig, weer de eerste ronde vrijgeloot. De wedstrijd daarna, tegen Danny de Boer van Yotosama won ik met een houdgreep. De halve finale moest ik de hele wedstrijd uitjudoën. Ik stond lang met een yuko voor en aan het slot scoorde ik nog een waza-ari. De finale moest ik tegen Dennis de Goede. Ik domineerde de wedstrijd en liet mij niet afleiden doordat een ippon van de hoofdscheidsrechter werd weggewoven. Aan het eind van de wedstrijd kreeg ik Dennis in een houdgreep. Zuid-Hollands kampioen en dus plaatsing voor het NK in Nijmegen.

 

Zondag 20 januari 2008:

 

De laatste voorbereiding voor het districtskampioenschap van Zuid-Holland van komende zondag. De eerste ronde was ik weer vrijgeloot. Daarna won ik alle partijen op verschillende manieren met ippon.

 

Woensdag 16 januari 2008:

 

Ik ben weer voor het eerst sinds mijn blessure naar de bondstraining geweest. Gelukkig heb ik ook hier helemaal geen last gehad van mijn knie.

 

Zondag 13 januari 2008:

 

Mijn eerste toernooi sinds mijn operatie aan mijn knie. En meteen een zwaar toernooi, de Dutch Open in Eindhoven, voor het eerst definitief in de –20. De eerste ronde was ik vrijgeloot, daarna moest ik tegen Jesse Thorig, die ik met een yuko won. Na van een Belg gewonnen te hebben moest ik in de poulefinale tegen Joerie Meijsen van Westland Kodokan. In de laatste seconden van de wedstrijd scoorde ik een yuko, wat mij in de halve finale bracht. Daar moest ik tegen een sterke Fransman. Helaas verloor ik de partij, waarna ik om de derde plaats weer tegen een Fransman moest. Ook deze was (nog) te sterk voor mij. Maar toch een vijfde plaats op dit toernooi is niet gek.

Derde plaats NK –20